Hi-Vision*
Teemme asiat helpoiksi!

Hi-Vision Oy (www.hi-vision.fi) » Asiakasinfo » Sähköpostin käyttöönotto:

Tiedotteita:

27.05.2019: Mahdollisia katkoksia viikolla 22 » Lue lisää

11.06.2018: Viestintävirasto varoittaa Microsoftin Office 365 -sähköpostipalvelun käyttäjiä » Lue lisää

13.04.2018: Sähköpostipalvelinten osoitteet muuttuvat » Lue lisää

19.06.2017: Verkkotunnuksiin liittyviä huijauslaskuja taas liikkeellä » Lue lisää

22.01.2016: Uusi haittaohjelma leviää – nyt kannattaa varoa sähköposti­liitteitä » Lue lisää

08.01.2016: Yritysten on 9.1. alkaen kerrottava verkkosivuillaan kuluttajille riidanratkaisuelimestä » Lue lisää

31.08.2015: Flash-pohjainen sisältö lakannee toimimasta verkkosivustoilla jo pian » Lue lisää

03.12.2014: Muista tarkistaa sivujesi viestilomakkeiden toiminta säännöllisesti » Lue lisää

06.08.2014: Massiivinen tietomurtoaalto – nyt on hyvä hetki vaihtaa taas salasanoja » Lue lisää

18.06.2014: Lisää hyviä syitä hankkia mobiili­sivut tai uusia vanhat mobiili­yhteen­sopiviksi » Lue lisää

Tiedotteet RSS-syötteenä

Viestintäviraston välittäjäVälitämme fi-verkkotunnuksia

Sähköpostin käyttöönotto

Tarjoamme yleensä tuottamiemme sivustojen ja muiden palveluiden oheen sähköpostilaatikoita. Suurimmalle osalle asiakkaistamme tämän sivun ohjeet pätevät noiden sähköpostilaatikoiden käyttöönottoon. Poikkeustapauksista lähetämme aina asiakaskohtaiset tiedot.

Käytettävissä on nettiselaimella käytettävä webmail, joka on suunniteltu kevyisiin postitarpeisiin, sekä POP3/IMAP-palvelimet, joiden avulla sähköpostia voi käyttää "oikealla" sähköpostiohjelmalla (esim. Windows Mail, Mozilla Thunderbird tai mobiililaitteen sähköpostiohjelma). Sähköpostiohjelma on tehokkuutensa vuoksi suositeltavampi vaihtoehto erityisesti sellaisille käyttäjille, jotka lähettävät tai vastaanottavat paljon postia tai suuria liitetiedostoja. IMAP-yhteystapaa kannattaa käyttää silloin, jos samaa sähköpostilaatikkoa luetaan usealta koneelta käsin tai käytetään rinnakkain webmailin kanssa. POP3 puolestaan on paras vaihtoehto silloin, kun postia luetaan pääasiassa yhdeltä koneelta käsin, tai kun postia on jostain syystä tarpeen säilyttää laatikossa paljon.

Sähköpostin lähettämiseen tarvitset lisäksi SMTP- eli lähettävän palvelimen osoitteen, joka riippuu käyttämästäsi Internet-yhteydestä. Ks. sivun lopusta yleisimmät osoitteet.

Huomatkaa, ettemme tarjoa asennus- tai käyttötukea käyttämillenne sähköpostiohjelmille, vaan tuesta vastaa kunkin ohjelman valmistaja tai toimittaja. Alla on muutamien yleisimpien sähköpostiohjelmien ohjesivuja, joissa neuvotaan mm. käyttöönotossa. Muita ohjelmia käyttäessäsi selvitä tuki- tai ohjesivujen sijainti ohjelman valmistajalta.

Mozilla Thunderbird (suosittelemme)
Microsoft Outlook Express
Microsoft Outlook

Saapuva posti

POP3/IMAP-palvelin: webmail.verkkotunnus.abc

Korvaa toki osoitteessa verkkotunnus.abc yrityksesi tai yhteisösi oikealla verkkotunnuksella. Salaustavaksi käy STARTTLS.

Tarvitsette luonnollisesti myös lähettämämme tunnuksen ja salasanan. Tunnuksena käytetään aina koko sähköpostiosoitetta, vaikka jotkin sähköpostiohjelmat voivat automaattisesti ehdottaa pelkkää osoitteen alkuosaa. Suurin osa käyttöönotto-ongelmista johtuu tuosta pienestä yksityiskohdasta.

Webmailin osoite on sama kuin POP3/IMAP-palvelin, joten sen voi syöttää selaimen osoiteriville.

Lähtevä posti (SMTP)

POP3- tai IMAP-postitiliä määriteltäessä lähtevän postin (SMTP) palvelin tulee aina asettaa oman Internet-palveluntarjoajan antamien ohjeiden mukaiseksi. Alla on lista joidenkin yleisimpien palveluntarjoajien SMTP-osoitteista. Linkeistä pääset palveluntarjoajan omille sivuille, joista yleensä löytyy tarvittaessa lisätietoa.
DNA / Welho: smtp.dnainternet.net
Elisa / Saunalahti: mail.kolumbus.fi tai smtp.kolumbus.fi
Telia / Sonera: mail.inet.fi
Emme voi taata tällä sivulla listattujen palveluntarjoajien SMTP-osoitteiden oikeellisuutta, koska ne voivat muuttua tietämättämme. Pyydämme ilmoittamaan viestilomakkeemme avulla, jos huomaatte SMTP-palvelintiedoissa vanhentuneita osoitteita.

Asiakaspalvelu: 040 8491 263 (ma-to klo 9-15)

www.hi-vision.fi


Ylös