Hi-Vision*
Teemme asiat helpoiksi!

Hi-Vision Oy (www.hi-vision.fi) » Tuotanto » Mobiili:

Tiedotteita:

19.06.2017: Verkkotunnuksiin liittyviä huijauslaskuja taas liikkeellä » Lue lisää

22.01.2016: Uusi haittaohjelma leviää – nyt kannattaa varoa sähköposti­liitteitä » Lue lisää

08.01.2016: Yritysten on 9.1. alkaen kerrottava verkkosivuillaan kuluttajille riidanratkaisuelimestä » Lue lisää

31.08.2015: Flash-pohjainen sisältö lakannee toimimasta verkkosivustoilla jo pian » Lue lisää

03.12.2014: Muista tarkistaa sivujesi viestilomakkeiden toiminta säännöllisesti » Lue lisää

06.08.2014: Massiivinen tietomurtoaalto – nyt on hyvä hetki vaihtaa taas salasanoja » Lue lisää

18.06.2014: Lisää hyviä syitä hankkia mobiili­sivut tai uusia vanhat mobiili­yhteen­sopiviksi » Lue lisää

31.03.2014: Aiheettomia ilmoituksia toimimattomista verkko-osoitteista » Lue lisää

13.09.2013: Yli sataan suomalaiseen verkkopalveluun murtauduttu » Lue lisää

24.07.2013: Ole tarkkana sosiaalisen median markkinointipalveluita hankkiessa » Lue lisää

Tiedotteet RSS-syötteenä

Viestintäviraston välittäjäVälitämme fi-verkkotunnuksia

Mobiili / SMS

Mobiilisivustot ja -työkaluohjelmat

Vuosituhannen alusta asti nettiselaaminen mobiililaitteilla on kasvanut voimakkaasti, ja Applen iPhonen, Googlen Android-järjestelmäisten ja muiden älypuhelinten sekä kämmentietokoneiden ja tablettien eli taulutietokoneiden jatkuva yleistyminen edistää kasvua entisestäänkin. Jo 60% suomalaisten puhelimista on älypuhelimia, ja taulutietokoneita on puoli miljoonaa (lähde: Taloustutkimus, marraskuu 2012).

Vaikka monet uusimmista laitteista selaavatkin jo tavallisia www-sivuja sangen vaivatta, on silti hyvin ajankohtaista joko päivittää olemassaolevia sivustoja käyttökelpoisiksi kosketusnäytöillä ja pienilläkin näyttöruuduilla tai luoda erilliset, mobiililaitteille kohdistetut sivut. Kannattaa siis kurkata, ovatko omat sivut riittävän helppokäyttöiset myös kännykällä. Suosittelemme tutustumaan myös tavanomaisimpiin toteutusvaihtoehtoihin.

Katso esimerkki mobiilisivuista (tietokoneella selatessa tulee varmistus, haluatko käyttää mobiilisivuja).

Asiakkaillanne on kiire!

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen (engl.) mukaan mobiilikäyttäjät eivät ole kärsivällistä sorttia; Jopa 74% kävijöistä poistuu sivustolta välittömästi, jos sivu ei lataudu laitteeseen viiden sekunnin sisällä. Tämä on erittäin hyvä syy varmistaa, että mobiilikäyttäjille on tarjolla mahdollisimman kevytrakenteiset sivut.

Mobiilisivujen sisältö on siis valittava huolella, etenkin kuvien osalta. Jos tunnette asiakkaanne hyvin, tiedätte myös varmaankin, mikä heitä kiinnostaa eniten. Toki annamme myös kokemuksistamme muodostetut näkökantamme yksityiskohtiin, kun mobiilisivujen sisältöä suunnitellaan.

Intra ja työkalut

Myös intranet-sovelluksia ja muita työkalusivustoja on mahdollista tuottaa kännykkäversioiksi, jolloin monenlaiset työ- ja valvontatehtävät onnistuvat 3G/4G-verkkojen kautta helposti tien päältä tai vaikka kesämökiltä käsin, ilman läppärin tonkimista esille. WWW-pohjaiset mobiiliohjelmistot ovat huomattavasti monikäyttöisempiä kuin varsinaiset mobiilisovellukset ("apsit", kuten usein sanotaan); Esimerkiksi alustasidonnainen iPhone-sovellus voi kyllä tarjota käyttöliittymässään enemmän integraatiota itse laitteen kanssa, mutta toisaalta se sitten sitoo kaikki käyttäjät nimenomaan iPhoneen ja pahimmillaan vain sen yksittäiseen malliin, mikä tuskin on pitkällä tähtäimellä viisasta muuttuvan tekniikan maailmassa.

Toki voidaan harkita mobiilisivuston paketoimista sovellukseksi, kuten monet tyytyvät tekemään, mutta tämän hyödyt ovat kyseenalaisia kustannuksiin nähden.

Ideoita lisäpalveluiksi

Mobiilisivustoihin kannattaa liittää laajemman toiminnallisuuden mahdollistamiseksi mm. SMS-palveluita, joita myös toteutamme.

Mobiilisivun QR-koodi
Niinsanotuilla QR-koodeilla (tunnetaan myös nimellä "ruutukoodi") voi yhdistää Internet-mainonnan perinteiseen mainontaan (esim. lehdissä, esitteissä tai vaikka käyntikorteissa). QR-koodi voi toimia esimerkiksi siten, että lukija ottaa kuvan lehtimainokseen sijoitetusta QR-koodista älypuhelimellaan, jolloin vaikkapa haluttu yrityksen tuotesivu avautuu suoraan älypuhelimeen ilman näppäilyä. Ohessa on mallina QR-koodi, joka johtaa tälle sivulle. Useimmille älypuhelimille on ilmaisia viivakoodilukijaohjelmia, joko valmiiksi asennettuna tai puhelinvalmistajan sovelluskaupasta ladattavina.

Asiakaspalvelu: 040 8491 263 (ma-to klo 9-15)

www.hi-vision.fi


Ylös